1e klasse 1

30 september 2017 11:00

Scheidsrechter

Rob Ruijssenaars

Waar de rest van de competitie vorige week al was begonnen mochten wij, vanwege het uit de competitie stappen van FC de Rakt, deze week pas aantreden! Gekeken naar uitslagen van vorige week waren we gebaat bij een overwinning met een riante uitslag. Dus daar gingen we dan ook voor.

Helaas was onze Tijn geblesseerd en moesten we met 13 man de strijd aangaan, gelukkig kwam die ons wel supporten!

Basisopstelling:

Juul
Peerke                Wessel               Tygo                   Rens

Tim                     Gijs©                 Wesley               Cas

Max                    Joey
Wissel: Kaj, Brent

De scheids had voor de wedstrijd al netjes alle digitale passen gecontroleerd waardoor we lekker op tijd konden beginnen!

11:00 de scheids floot voor het begin van de wedstrijd en we zagen meteen dat de jongens het begrepen: vol druk zetten. Dit leidde dan ook snel in een balverovering. Na 20 seconde was de bal die begon bij Top al van Nulandia en 40 seconde later zag de bal het net van de tegenstander al toen Gijs al ruimte voor zich zag, het gat in dook en het maar eens probeerde vanaf 30 meter. 1-0! Prachtige goal waar de keeper alleen maar naar kon kijken! De toon was gezet, wij zouden hier moeten winnen en de jongens begrepen het volkomen. Na wat voetbal op de helft van de tegenstander waar we verschillende kansen uit creëerde kwam de bal ineens voor de voeten van Max, die deze redelijk maar niet voldoende plaatste waardoor de keeper met een hele aardige save de bal over de achterlijn werkte. Corner, en dan kan het spoken voor het doel! Er spookte echter helemaal niets wat Gijs draaide de corner gewoon direct (met een handje van de keeper) snoeihard in de goal, 2-0!! 10 minuten gespeeld en de voorsprong was verdubbeld! Waar Top totaal niet gevaarlijk werd op onze helft bleven de strijd toch maar net op hun helft met zo af en toe een uitbraak over de vleugels! Na een kleine 10 minuten op 2-0 te hebben gestaan kwam de bal bij Gijs, Tygo die op dat moment de diepte zocht werd met een prachtige steekbal door de verdediging gevonden door Gijs en schoof de bal uiterst beheerst langs de keeper van Top, 3-0! Prachtig combinatie voetbal dat leidt tot een doelpunt, dat zijn de mooiste! We zochten meer en meer de aanval, waar Max ineens de bal kreeg, maar stuitte op de goede keeper van Top. Gelukkig kon hij hem in de rebound gelukkig toch nog binnenschieten! 4-0! In de eerste helft zouden we nog een 5-0 maken maar helaas werd deze afgekeurd wegens buitenspel.

Rust: mannen we zijn goed bezig maar het doelsaldo dat is waar we nu aan moeten werken!

We ging het proberen in een 3-4-3 opstelling i.p.v. 4-4-2 om voorin nog wat extra vuurwerk te krijgen. Helaas pakte dit niet uit zoals het zou moeten!

De tweede helft speelde weer voornamelijk af op de helft van de tegenstander, echter ging de bal er steeds maar weer niet in. Corner na corner werd gemist. Hoe perfect Cas de ballen ook voor de goal slingerde, telkens stond er een speler de keeper of de paal in de weg! Meer pech konden we niet hebben. En ineens was daar een steekbal van Top door al onze verdedigers heen. 2 spitsen van top rennen voor de steekbal. Gelukkig dacht Wessel (op dat moment ook onze aanvoerder) dat die de 100 meter sprint van de olympische spelen aan het lopen was en haalde die beide aanvallers nog in na een achterstand van 10 meter! Chapeau Wessel! Na deze actie ging het weer zoals de hele eerste helft en begin tweede helft: balbezit op helft van de tegenstander. Kansen werden er nog maar weinig gecreëerd tot Kaj uit het niets vanaf de zijkant de zestienmeter in kwam gedribbeld, en schuin voor de keeper kwam. Zonder te twijfelen schoot Kaj de bal snoeihard langs de keeper! 5-0! Dit was ook de einduitslag!

Helaas pakte de opstelling wijziging niet uit zoals die zou moeten, maar dat is weer een les voor volgende week!

Klasse gevoetbald jongens, volgende week wacht Estria op ons!

Man Of The Match: Tygo van Hoek