3 - 10

Nulandia JO13-1

1e klasse 1

28 oktober 2017 10:45

Op 28 oktober mochten we aantreden tegen de leeftijdsgenoten uit Mill. Een ploeg die alleen van de koploper had verloren, zelf tweede stond en een uitstekend doelsaldo had. Een kleine rekensom maakte het voor ons duidelijk: dit zou een ontzettend zware wedstrijd moeten worden.

Ondanks dat de trainers een ontzettend gezellige avond hadden gehad op selectie-uitje en we toch best vroeg moesten verzamelen, waren de mannen die moesten voetballen in tegenstelling tot de technische staf gelukkig wél allemaal fit en wedstrijd-klaar. Eerst even de warming-up doen, daarna een felle toespraak luisteren van Matthew (die wel heeft geholpen) en dan kunnen we beginnen!

10:45 tijd om te beginnen aan de wedstrijd. Al na enkele seconden zagen we dat de donderpreek van Matthew voor de wedstrijd geholpen had. De concentratie en de inzet die in deze beginfase van een verassende wedstrijd werd gestopt was buitengewoon. Dit resulteerde ook al snel in het eerste doelpunt. Uit een corner kwam de bal uit de kluts voor de voeten van onze spits Kaj, die op zijn beurt de bal binnenschoot, lekker zeg 0-1! Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten want uit een vrije trap scoorde Mill al snel de 1-1. Vanaf dat moment gingen onze jongens all te way richting het doel van tegenstander. Een ware voetballes was het gevolg van prachtige aanvallen en doelpunten. De ruimte op het middenveld werd geweldig benut door onze middenvelders waardoor we snel de aanval konden zoeken. Nog voor rust maakte we hierdoor 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6, 1-7 en 1-8. Vol verbazing stonden we met zijn allen langs de kant. Van een wedstrijd die we op voorhand erg lastig inschatten, maakten onze jongens binnen een half uur een kinderlijk partijspel. Maar we moesten nog 30 minuten spelen en wat wij kunnen, kunnen zij misschien ook wel. Niet te vroeg juichen dus.

En jawel, de tweede helft begint en binnen 3 minuten ligt de bal achter Juul, 2-8. Gelukkig was er al snel een tegen aanval van ons en maakte we 2-9 en 2-10. Man o man de wedstrijd kon niet meer stuk. Ondanks dat we qua kansen gezien de wedstrijd met wel 15 of 16 doelpunten moeten afsluiten maar het geluk houdt een keer op. in de slotfase maakte de sterke aanvalslinie in een counter nog de 3-10 maar dat kon de pret bij ons niet meer drukken.

Mannen wat een prachtige eerste helft hebben jullie ons laten zien! Het kampioenschap is nog in eigen hand!

Man Of The Match: Wesley van Bakel