1e klasse 1

4 november 2017 11:00

Scheidsrechter

N. v.d. Leest

Met ons op een stevige tweede plek en een mooi doelsaldo mede door ons resultaat van vorige week, was het voor ons zaak om niet te zakken in de ranglijst en de aansluiting naar boven te houden. In tegensteling tot ons had Margriet geen keus, zij stonden namelijk onderaan en konden niet meer zakken wat ervoor zorgde dat ze dus sowieso naar boven keken in de stand!

Ondanks deze feiten moesten we deze wedstrijd zeker niet onderschatten, bovendien hadden we baat bij een behoorlijke uitslag aangezien concurrent UDI een nog beter doelsaldo heeft.

Voor de wedstrijd werd het de jongens nog goed duidelijk gemaakt, we mochten deze wedstrijd niet verslappen en we wilde ondanks de stand heel de wedstrijd druk blijven zetten.

11:00 Van heel de bespreking was niks meer terug te zien. foute bal na foute bal werd ingespeeld met het gevolg dat Margriet in de beginfase de bovenliggende partij was. Telkens kwamen we er niet door omdat we niet scherp waren. En om het slechte spel nog erger te maken, maakte Margriet ook nog eens de 0-1. Zo keken we tegen een achterstand aan in de 10e minuut, compleet tegen de verwachting in. Na 5 minuten op een 0-1 achterstand te hebben gestaan gaven we pas antwoord. Een doffe trap van Gijs belandde laag in de lange hoek tegen de touwen. 1-1! Mondjesmaat werd er gejuicht maar eigenlijk was er nog niks te juichen. Gelukkig ging het vanaf de 1-1 beter en beter, Slechter kon overigens ook niet… al snel maakte Max zijn eerste van de wedstrijd door op katachtige wijze voor zijn tegenstander te komen en de bal achter de keeper te schuiven. 2-1! Later in de eerste helft maakte we nog 3-1, 4-1 en 5-1. Een ruststand waarvan je van te voren zou zeggen: Prima tussenstand. Maar gezien de kwaliteiten van een tegenstander die een competitie te hoog is ingedeeld was 5-1 alles behalve voldoende.

In de rust de jongens proberen te vertellen dat het echt veel en veel beter moet willen we UDI bijhalen qua doelsaldo. Die onderschatting uit de koppies en gaan met die banaan!

Direct na rust begrepen ze eindelijk dat er in deze competitie geen tijd en ruimte is voor onderschatting en dat je altijd het beste wilt halen. Bal na bal vloog erin en zo kregen onze jongens het voor elkaar om binnen 30 minuten 12x te scoren! De ruimte tussen de linies werd ideaal benut door ons middenveld die zo wat elke bal onderschepte en dwars door de verdediging heen stak naar onze snelle spitsen Kaj en Max. En waar Kaj in het begin nog een beetje met zichzelf aan het stoeien was voor de goal en wat ongelukkig op de keeper stuitte, ging bij Max wél elke bal tegen de touwen. Was het niet ineens dan maakte Max zijn eigen rebound wel, of die van Kaj, of die van iemand anders. Hoe dan ook, Max stond op de juiste plek. Dit doelpuntenfestijn resulteerde na 8 goals van Max, 4 van Kaj, 3 van Gijs en 2 van Rens in een 17-1 overwinning op rode lantaarndrager Margriet. Uitstekend resultaat na een belabberde eerste kwartier van de wedstrijd. Mannen jullie hebben jezelf klasse herpakt!

De Komende 2 weken wacht voor ons het moment van de waarheid waar we het achtereenvolgens opnemen tegen achtervolger NLC’03 en koploper UDI’19/CSU. Deze moeten beide gewonnen worden!

Man Of The Match: Max van der Doelen