1e klasse 1

18 november 2017 11:00

Scheidsrechter

C. v. Lokven

Al een week ging het nergens anders over bij de jongens. We moesten tegen UDI en van UDI moesten we winnen. Want won je, dan stond je bovenaan en verloor je, was het kampioenschap onmogelijk! Dus al met al was dit de kampioenswedstrijd voor de kampioenswedstrijd.

11:00

We startten de wedstrijd. De duels werden fel in gegaan en werden ook grotendeels gewonnen. De eerste minuten bluften we UDI af door onze wilskracht en ons doorzettingsvermogen. Hieruit kwam ook de eerste kansen. Max die 1 op 1 met de keeper gaat, hem uitspeelt, en vervolgens helaas met rechtsbuitenkant de bal in het zijnet ziet verdwijnen. Kaj met eens kans die we helaas niet tot goal konden tellen aan het einde van de rit!

Ondanks de toch wel behoorlijke ruimte op het middenveld werd er onrustig voetbal gespeeld. Ballen werden blind en hard naar voren geschoten in de hoop dat onze twee snelle spitsen de bal op zouden pakken en hem binnen konden knallen. Dit was echter niet volgens bespreking waar we zeiden te willen gaan voetballen over de grond en vervolgens de diepte te zoeken met een steekbal! De eerste helft eindigde dan ook in een felle, fysieke en onrustige helft waarin twee ploegen er alles aan deden om te scoren maar vooral om er géén tegen te krijgen.

In de rust toch nog maar een keer gezegd dat we rustiger moesten spelen, en zorgvuldiger met de kansjes om moesten gaan!

De tweede helft lijkt in het begin op een exacte replica van de eerste helft, echter stonden we nu aan de andere kant de duels uit te vechten en de ballen naar voren te trappen. En opnieuw kregen we langs de kant geen woord binnen bij het middenveld dat rust moest houden! Na een minuut of 10 spelen in de tweede helft kwam er een corner voor UDI, deze werd in de kluts nog 5/6 keer weggetikt maar telkens niet hard en ver genoeg en telkens kwam die terug. Tot hij bij een speler van UDI zo goed voor de voeten rolde dat die hem snoeihard over de grond binnenschoot. 0-1!

De overige 20 minuten konden we niet anders dan met zijn allen alles of niets spelen! EINDELIJK gingen de jongens ballen over grond spelen en meteen was er resultaat. 4x overspelen en een steekbal op Max zorgde voor een nieuwe 1 op 1 kans. Dit keer werd hij wel benut door Max en kwamen we op 1-1!! Gelukkig, we leefden nog en moesten 10-15 minuten lang alles geven om er nog een te maken. Een gelijkspel was niet voldoende voor ons. Na 10 minuten was er eigenlijk nog vrij weinig gebeurt en stonden er op de klok nog maar een minuut of 5. En ineens was daar een goed uitgespeelde counter van UDI, waar de rechtsbuiten het eindstation was en bal snoeihard over Juul heen schoot. 1-2. Groot feest bij UDI en verslagen gezichtjes aan onze kant. Alles of niets, 1 op 1 achterin en Wesley mee de spits in om er toch nog een gelijkspel uit te halen. Het leverde nog een kansje op maar die ging er helaas niet in. Zo bleef het 1-2 en is het kampioenschap uit onze handen geglipt.

Ontzettend jammer maar na een wedstrijd die twee kanten op kon vallen was UDI de terechte winnaar. Jongens jullie hebben alles gegeven wat je hebt, een mooie 2e plek is ook prima, dus daar gaan we aan werken!

Man Of The Match: Brent Zwanenberg