Datum

7 oktober 2017 12:30

Accommodatie

Onbekend

9-10-2017 tijd voor competitiewedstrijd 2. Dit maal uit naar Estria, Escharen. Aangekomen op het sportpark werden Bas en Thijs al direct geconfronteerd met de uiterst enthousiaste scheidsrechter van de Escharenaren. “Heren, die twee jongens hebben geen foto, die gaan niet spelen hè dan is dat duidelijk”. Snel een fotootje gemaakt en ze konden starten. Voor de wedstrijd had de scheids nog enkele andere zeer heldere opmerkingen en afspraken.

Ja scheids, is goed scheids, gaan we doen scheids.

12:30 we konden eindelijk starten.

De eerste minuten was het een beetje aftasten. Waar wij dachten dat we met zijn alle naar een voetbalwedstrijd keken leek het er de eerste minuten meer op dat we naar een wedstrijdje pingpong met een grote bal keken. Lange bal na lange bal werd gespeeld. Nadat de beginfase vol lange ballen over was ging het rustig aan wat beter wat voetbal betreft. Na een mooi schot van Gijs kregen we een corner, die helaas te kort was om binnen te koppen. De bal werd achter gekopt en Tim mocht het nog eens proberen. Dit keer was de corner perfect en kon die binnen getikt worden. 1-0! Niet veel later een grote kans voor Estria die gelukkig geen doel trof! Na weer wat minuten gespeeld te hebben was daar opnieuw een corner, Tim nam hem en alweer was hij perfect. Wederom werd de corner binnengetikt 2-0! Niet veel later kwam Estria er enkele keren gevaarlijk uit met een hun sterke spits en snelle linksbuiten. Deze twee waren zeker de kartrekkers van team uit Escharen. Die dreigende uitbraken van de aanvalslinie van de thuisploeg leidde al gauw tot de 2-1, 2-2 en 3-2. Kom op jongens dit slaat nergens op, kop erbij en gas erop! Gelukkig konden we voor rust de stand weer omdraaien. Doordat Max tot twee keer toe heel goed op staat te letten en de afvallende ballen binnenknalt! 3-3, 3-4. Aan doelpunten geen tekort, echter jammer dat ze zo verspreid waren en niet allemaal door ons werden gemaakt.

De gehele tweede helft was er eigenlijk maar 1 winnaar: De einzelgänger in het groen, bewapend met een partijdig fluitje! Waar hij continue floot voor verschillende overtredingen van onze spelers die verder niemand zag, en weigerde te fluiten voor gelijkwaardige “overtredingen” van de spelers uit Escharen. Gelukkig konden de jongens hier ontzettend goed mee omgaan en maakte we vrijwel direct na rust een goal,  althans, dat dachten we aangezien het scorebord 32 aangaf. Deze werd echter pas 5 minuten na rust weer aangezet. Kaj maakte een prachtige solo en schoot de bal genadeloos over de keeper, 3-5! Hierna bleek het vooral tegenhouden van de tegenstander worden met af en toe een uitbraak naar voren! Ineens was daar een antwoord van Estria, namelijk de 4-5 deze viel vrijwel uit het niets en ineens was de stemming omgeslagen van tegenhouden in kei en keihard werken om die overwinning over de streep te trekken. Helaas was de eerder genoemde Einzelgänger van mening dat hij in de laatste minuut een penalty moest geven voor een staande tackle op de bal waarbij de jongen van de tegenstander niet viel. Deze werd feilloos binnen geschoten 5-5. Sjongejonge mannen wat jammer, de tweede helft zo hard knokken en 2 punten afgepakt zien worden!

Het slechte verdedigen in de eerste helft wat ons 3 tegen goals opleverde heeft er voor 50% voor gezorgd dat we hier 2 punten lieten liggen, de andere 50% is hierboven beschreven!

Mannen volgende week gaan we weer voor een overduidelijke driepunter!

Man Of The Match: Tim Smits