Wedstrijdverslag Nulandia JO13- 1 – Margriet JO13-1

2 - 2

Margriet JO13-1

Groep 1 01

2 september 2017 11:00

Na 3 trainingen was het zover. De eerste bekerwedstrijd en ook de eerste test voor het nieuwe jaar.
Op papier een lastige wedstrijd omdat hun een aantal klasse hoger spelen en wij nog geen wedstrijd in de benen hebben.

Na onze doelstellingen duidelijk te hebben gemaakt aan de jongens en onze manier van spelen duidelijk hadden gemaakt gingen we met de volgende elf de strijd aan.

Op doel: Juul
Verdediging: Peerke Wessel Brent Tygo
Middenveld: Rens Wesley Gijs Cas
Aanval: Kaj  en Max
Wissels: Tim, Tijn en Joey

Verslag eerste helft:
De bedoeling was om hoge druk op de helft van de tegenstander te geven en de tegenstander niet te laten voetballen en op hun helft te houden. Dat lukte aardig. De eerste minuten wist Margriet niet ze het zoeken moesten en waren we overduidelijk de bovenliggende partij. Hierdoor leidde de 1-0 al na 4 minuten door een schitterende actie van Kaj aan de rechterzijkant die de scooter wat extra gas gaf en er zo 3 tegenstanders voorbijging en de openingstreffer scoorde.
Echter door de hoge druk kwamen we na 5 minuten op een 2-0 door Gijs door middel van een balverovering omdat we allemaal goed kort zaten.

Na 15 min werd er gewisseld, Tim kwam voor Rens, Joey voor Kaj en Tijn voor Cas.
De verdediging stond uitstekend in de eerste helft met daarvoor een hoofdrol voor Peerke, die tegenstander zal niet lekker geslapen hebben in de avond. Klasse jongen!
Margriet begon wat meer aan voetballen te komen en werden ook wat sterker waardoor Juul een aantal goed redding moest brengen.

Verslag tweede helft:
In de rust werd Tygo gewisseld voor Rens, Cas voor Peerke en Kaj voor Max.
Zoals verwacht ging Margriet snel opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel helaas al meteen na rust en dat was een tegenvaller 2-1. De 10 minuten erop waren duidelijk voor Margriet alleen Juul hield onze ploeg op een voorsprong. Tijn ging vervolgens een heerlijke actie aan en passeerde 2 man en zelfs de keeper, maar helaas verdween de bal in het zijnet. Tijn gaf erna aan leeg te zijn waardoor Max weer het veld inkwam. Ook erna werden Brent en Wesley gewisseld voor Peerke en Tygo.

Margriet erg opzoek naar de gelijkmaker die ook werd bezorgd door een heerlijk afstands schot.
Na de gelijkmaker was er maar een ploeg die op het eind opzoek ging naar de winst en dat waren duidelijk wij. Een vrije trap werd nog van de lijn gehaald en nog een keer 1 op 1 met de keeper maar helaas mochten de kansen niet worden verzilverd.

Al met al zijn de trainers erg tevreden met het spel en de passie die de jongens hebben laten zien. We nemen de positieve dingen mee en gaan werken aan de verbeterpunten.

Man van de wedstrijd: Peerke