2 - 4

Nulandia JO11-2

Groep 3 06

16 september 2017 10:00

Vanochtend vertrokken we vol goede moed, maar met gezonde spanning naar Lith. Om 10.00 uur stond het team van NLC’03 J011-2 ons op te wachten voor de bekerwedstrijd.

Dit keer moest het toch gaan lukken om wat punten te pakken…… Er was goed getraind, de jongens waren fit en de trainers Stef en Jimi hadden alles goed voorbereid (jammer dat William er niet bij kon zijn). Alles was aanwezig om met 3 punten naar huis te gaan.

Met Jorg in de goal, Kyryl en Xander achter, Salmaan, Gijs en Jorg op het middenveld en Lars, Just en Luuk voorin was de opstelling bekend. De jongens gingen goed van start. Ze waren fel op de bal, speelden de tegenstanders voorbij en creëerden veel kansen. In de 17e minuut werd het harde werken beloond met een doelpunt van Just: 0-1. Daarna kregen Lars, Luuk en ook Just, na een mooie voorzet van Salmaan, nog een mooie kans op goal. Jammer dat de goal net een klein metertje te veel naar rechts stond. De keren dat NLC’03 gevaarlijk werd, stond de verdediging goed op z’n plek en ook Jorg liet een paar knappe reddingen zien. Ruststand 0-1.

Na een goede positieve peptalk van Jimi en Stef in de rust en een iets andere opstelling, begonnen ze vol vertrouwen aan de tweede helft. Ook nu creëerden ze veel kansen. Na een mooi afstandsschot van Lars, die helaas net naast ging, kreeg Luuk de kans en schoot de bal via een lobje over de keeper in de goal: 0-2. De jongens waren op dreef en het smaakte naar meer. Weer ging de bal van achter naar voren, via een mooie opbouw van Xander naar Gijs en vervolgens naar Kyryl. Hij schoot ‘m vervolgens knap in de linkerhoek: 0-3. Maar dit was nog niet genoeg. Daarna kwam nog zo’n mooie aanval. Vanuit de rechterkant gaf Luuk de bal voor en Lars stond op de juiste plek voor de goal en kon hem zo mooi intikken: 0-4. Maar NLC’03 liet de moed niet zakken. Ze kwamen nog sterk terug. In eerste instantie heeft Jorg L. de keeper nog geholpen, door de bal vanuit het schot van NLC’03 van de achterlijn te halen. Maar daarna heeft NLC’03 na twee sterke aanvallen toch nog 2 keer kunnen scoren. Dat kon de pret niet drukken. De winst was binnen: eindstand 2-4.