FC Uden JO9-1

1e klasse 103

23 september 2017 9:00

Daar gaan we dan. De eerste competitie wedstrijd.
In de eerste helft had Nulandia veel kansen maar helaas geen doelpunten. FC Uden maakte een doorbraak en scoorde wel, 0-1.

Na de rust lukte het wel. En veel beter. De eerste goal kwam van stef. Daarna scoorde Boet en Stef maakte de 3-1. Daarna maakte Max de 4-1 en dan was er nog een goede redding van de keeper.

Verderop in de 2e helft kwam er nog een duo goal van boet met assistentie van FC Uden.

Helaas kwam er nog een doelpunt van FC Uden en even later nog één.
Daarmee werd het toch nog spannend.

Maar ze hielden goed stand en de eindstand was 5-3!
Goed gedaan!

Verslag 2:

Eindelijk de competitie is begonnen. Na 3 bekerwedstrijden kon de competitie beginnen. De 3 bekerwedstrijden waren gebruikt om twee teams samen te stellen, JO9-1 en JO9-2, die gelijkwaardig aan elkaar zijn.

Wij konden vol goede moed beginnen aan onze eerste competitiewedstrijd. Iedereen had er veel zin in. Prachtig weer en een gemotiveerd team.

We begonnen de wedstrijd erg goed. Al in de eerste minuut was er al een kans voor Boet maar helaas deze ging er niet in. Wat volgde waren vele kansen van onze kant maar de bal verdween niet in het netje! Na tien minuten even een time-out. Mark en Alexander gaven de jongens snel wat aanwijzingen en zeiden dat ze zo door moesten blijven gaan. Dan zouden de doelpunten wel vallen!

Weer kregen ze goede kansen op een doelpunt, maar telkens stond de keeper van fc Uden in de weg of ging de bal net naast. Boet schoot goed in maar ging net naast, Stef speelde zichzelf goed vrij maar schoot tegen de keeper. De bal wilde er niet in!

En ja hoor wat veel gebeurd in het voetbal, wordt er niet gescoord aan de ene zijde dan valt hij aan de andere kant! Net voor rust scoorde fc Uden 0-1! Zeer tegen de verhouding in.

Na rust gingen de mannen gewoon door waar ze mee bezig waren, hard werken voor elkaar en kansen creëren. Maar deze keer met veel meer succes.

Eindelijk viel de goal die ze zo verdiend hadden. Het werd 1-1 door Stef.

En nu wisten ze hoe het moest! Kort daarop werd het 2-1 door Boet.

Iedereen bleef hard werken voor elkaar. Ze voetbalden als een team! Rens bleef maar gaan en scoorde bijna. De bal werd weer veroverd door Moos. Hij zette goed door en zorgde ervoor dat Stef de 3-1 kon scoren.

Fc Uden kwam er ook nog een paar keer gevaarlijk uit maar daar stond onze keeper Thijs. Hij stond erg goed te keepen. Julian maakte een goede actie en bleef keihard werken.

Nog voor de time-out werd het 4-1. Stef gaf een hele mooie steekpas op Max. Max maakte er 4-1 van.

Nu nog 10 minuten te gaan. Dit zouden ze toch niet meer afgeven?

Kort na de onderbreking scoorde fc Uden weer tegen, 4-2.

Maar dat was van korte duur. Boet zorgde weer voor een doelpunt 5-2. Hij kon scoren omdat Max goed de bal had veroverd en de bal aan Boet gaf.

Het was bijna einde wedstrijd. Fc Uden scoorde nog een keer tegen.

De eindstand 5-3. De eerste 3 punten zijn binnen!

Wanneer deze jongens op deze manier blijven voetballen, dan gaan ze een mooi seizoen tegemoet.