Nulandia JO16-1 Kampioen!

10 mei 2022 21:00

Nulandia JO16-1 is afgelopen weekend kampioen geworden na een zinderende wedstrijd tegen BVV JO16-1
Super gefeliciteerd!!
Ook dat kampioenschap moet natuurlijk de juiste aandacht krijgen. Tenslotte is onze jeugd bij Nulandia zeker zo belangrijk en is het altijd erg leuk om met een jeugd team kampioen te worden.

Den Bosch, 07-05-2022; Nivo Sparta had voorafgaand aan het duel met BVV verloren en hierdoor wisten we dat een gelijkspel tegen BVV voldoende zou zijn om kampioen te worden. Nulandia begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een paar goede kansen. Door goed druk te zetten, onderschepte Nulandia de bal en scoorde Thijmen met een geplaatst schot de 0-1!
Hoewel de wedstrijd aardig in evenwicht was, werd BVV, op wat Corners en Vrije trappen na niet gevaarlijk. Nulandia kreeg daarentegen wel een paar goede open kansen, maar die werden helaas niet benut.

Op slag van rust scoorde BVV uit het niets toch de gelijkmaker. Onze grensrechter vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter keurde de goal toch goed. Een domper die Nulandia in rust zal moeten verwerken.

Maar met de mentaliteit zit het wel goed zo is eerder dit seizoen al gebleken, en ook nu kwamen ze sterk uit de kleedkamer. Al na 2 minuten stond er de 1-2 weer op het bord. Een vrije trap van Thijmen kwam via onderkant lat terug in het veld. In de scrimmage die ontstond was Peerke net wat sneller dan de keeper waardoor Max er als de kippen bij was de 1-2 binnen tikte.
Nulandia zat weer op kampioenskoers maar moest blijven waken voor een sterk spelend BVV. Beide ploegen kregen nog kansen. Met nog een kwartier te spelen werd Fahim de diepte ingestuurd en hij rondde bekwaam af in de korte hoek. 1-3!  Nu mocht het niet meer mis gaan!

Met nog een paar minuten te gaan werd het nog 2-3 door een fantastisch afstandsschot in de kruising. Zou het toch nog spannend worden? We zaten inmiddels in de blessure tijd toen BVV een snelle corner nam die van de zijkant over Jip in het doel viel. 3-3! Hoe lang laat de scheidsrechter nog doorspelen is de grote vraag. Gelukkig maakte Fahim diep in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde. Door een goede actie in de diepte van Roel was Fahim goed meegelopen en kon hij de 3-4 binnen lopen. De buit is binnen!

Er volgde een huldiging bij Nulandia met medaille en kampioensschaal! Daarna ging het feest verder bij familie Van der Doelen en was het nog lang onrustig…….